Filter

Výrobca
Vhodné pre filter
Vhodné pre moka
Vhodné pre espresso
Vhodné pre french press
Doprava zdarma

Ak objednáte tovar v minimálnej hodnote 49 €, máte od nás dopravu úplne zdarma!

  • Prehľadný
  • Žiadne
  • Nakúpime tu znova
Maťka, 11.5.2018
  • Rychlost
  • Spolahlivost
  • Zakazdym rychla odozva na otazky
  • Nizka cena
  • Vysoka kvalita
  • Pravidelne v tomto obchode nakupujem kavu domov, do prace. Objednavku mam vacsinou na druhy den u seba, kurierovi mozem platit kartou a ak mam otazky ohladom dodavky, ci dostupnosti tovaru, mam odpoved do par hodin. Takto si predstavujem internetovy obchod. Este by mohli do ponuky pribudnut aj filtre do kavovaru a cistiace tablety do kavovarov a bude to absolutna dokonalost pre mna.
Patka, 1.4.2018
  • objednávka vybavená veľmi rýchlo, som spokojná....ďakujem
  • bola som si kávu vyzdvihnúť osobne v predajni v Nitre. Predavačka bola veľmi milá a dobre mi poradila
Majka, 15.4.2018
  • Som spokojná, nakupujem pravidelne:-). Priala by som pre stálych zákazníkov výhodnejšie ceny...:-)
Martina, 11.2.2018
  • Vsetko v poriadku, kava prisla na cas.
Milo, 9.2.2018
Odber noviniek

Zrnková káva 

Zrnková káva

Zrnková káva

Cesta kávového zrna od jeho zberu až do podoby, v akej putuje do vašej šálky je dlhý proces, o ktorom by sa dalo popísať veľmi veľa zaujímavého. My sa obmedzíme iba na zjednodušený popis tohto procesu.

K výrobe kávy sa pestujú dva druhy kávovníka: kávovník arabský a kávovník robusta.

Na týchto tropických kríkoch vyrastajú kávové bôby, ktoré sa buď oberú všetky naraz – platí to pri strojovom zbere, alebo sa nechajú dozrieť zo zelených na červené a zberajú sa ručne.

Následne sa z kávových bobúľ odstráni obal a dužina. Nasleduje suché alebo mokré spracovanie – pri suchom sa kávové bobule nechajú sušiť na slnku. Pri mokrom idú do vodného kúpeľa, nechajú sa zakvasiť a vysušia sa. Odstráni sa z nich vonkajšia pergamenová šupka a zvyšok dužiny, roztriedia sa podľa veľkosti, kvality a farby a idú do pražiacich bubnov, alebo sa pražia horúcim vzduchom. Pri pražení vzniká vnútri kávového zrna chemická reakcia, kedy kávové zrná vplyvom horúceho prostredia pukajú, pri prvom dochádza k odparovaniu vody a k premene škrobov na cukry a pri druhom puknutí prichádza ku karamelizácii, kedy prichádza k rozkladu cukrov. Kávové zrno je upražené a môže sa zabaliť. U nás sa zväčša predávajú zmesi kávy arabica a robusta, káva sa mieša teda podľa druhov v rôznych pomeroch, miešajú sa kávové zrná rôzneho pôvodu a rôzneho spracovania. Je len na vás, ktoré si vyberiete:

Zrnková káva - 100% arabica, 100% robusta a zmesi. Či už máte radi arabicu, robustu, alebo zmes, u nás si vždy vyberiete. V ponuke máme kávy každého druhu. Vždy čerstvo pražené.

Počet produktov v kategórii: 44
na stránke
Zobrazených 1 - 12 z 44 položiek